Perustimme Codenton kaveriporukalla vuonna 2005 ja kaupparekisteriin yritys kirjattiin korjauskierroksen jälkeen 10.6.2005, josta laskien yritys on nyt iloisesti teini-ikäinen. Ajatus perustamisesta oli jo itänyt tovin kanssaperustajien neuroverkoissa ja alun visionamme oli rakentaa ohjelmistoyritys, joka tekee ammattiylpeydellä ”hyvää softaa varmasti”.

 

Codenton nimi ja värimaailma saivat alkunsa

 

Rakkaalle lapselle oli kinkkistä löytää osuvaa nimeä ja keksimisen kanssa tehtiin muutama insinöörilähtöinen iteraatio heikoin tuloksin. Viimeistään verkkotunnuksia tarkistaessa nimiehdokkaat osoittautuivat varatuiksi tai muuten ongelmallisiksi. Lopulta visioviikonlopun paluumatkalla ystävämme tipautti stetsonistaan “codento”, joka läpäisi kaikki tarvittavat laatuvaatimukset: lyhyt, helppo lausua ja com-verkkotunnus vapaana. Nimi jäi elämään ja sen ympärille on kertynyt monta tarinaa. Odotamme vielä niitä tulevaisuuden kielioppikirjoja, joissa “hyvä codento” kuvaa erityisen sujuvaa ohjelmistokehitystä samalla tavalla kuin “hyvä poljento” kertoo toimivasta rytmistä.

 

Värikarttaa selaamalla arvoimme yritysväriksemme yhä käytetyn lämminhenkisen oranssin (Pantone 151) ja ensimmäisten kohtalaisen alkukantaisten verkkosivujen elementit olivat koossa. Arkistojen kätköistä voimme kaivaa vuoden 2006, jolloin työnhakijoiden vaatimuksista satiiria tavoitteleva rekrysivu keräsi huomiota verkkokeskusteluissa:

https://web.archive.org/web/20060615024236/http://codento.com/index.html

 

Tuotekokeiluista ketterään ja asiakkaalle tehtävään palveluliiketoimintaan

 

Suurena tavoitteenamme oli myydä asiantuntijatyötä ja tehdä samalla omia ohjelmistotuotteita nopeilla kokeiluilla. Muutaman kokeilukierroksen jälkeen kahtiajakautunut strategia huomattiin haastavaksi ja kohdensimme liiketoiminnan asiantuntijatyön tarjoamiseen palvelutuotteina, projekteina ja tuntityönä. Valinta mahdollisti selkeämmän polun eteenpäin myynnissä, rekrytoinnissa ja toiminnan suunnittelussa. Muita alkuaikojen valintoja olivat ketteryys (silloin kun se oli vielä uutta), teknologia-agnostisuus (etsitään paras työkalu ajankohtaiseen ongelmaan) ja asiakaslähtöisyys (työtämme tehdään asiakkaan liiketoiminnan tueksi). Ohjelmistoalalla myöhemmin yleistynyt reteä tyytyväisyystakuu koestettiin alan ensimmäisenä ja enimmäkseen onnistuneesti.

 

Pilviteknologioiden pioneeri

 

Asiantuntijalla on hyvä olla säännöllisesti kiintoisa keihäänkärki tai uusi osaaminen, jolla asiakkaiden kiinnostusta kutkutellaan. Vuonna 2009 uusinta uutta olivat pilvialustat ja meistä tuli Suomen ensimmäinen Amazon Web Services Solution Provider, mikä sopi Ruoholahdessa päämajaansa pitäneelle ohjelmistoyritykselle tarinallisesti hyvin. Kutsutaanhan ohjelmistoliiketoiminnassakin loppuasiakasta käyttäjäksi, jolle tarjotaan maksuton kokeiluversio. 

 

Kohti julkishallinnon asiakkaita

 

Vuonna 2011 oli aika etsiä uusia lähtöjä ja opettelimme päivittäisen sudokun täyttelyn sijaan ruksimaan julkishallinnon puitesopimuskisojen osallistumislomakkeita. Ruksit osuivat onnekkaasti oikeisiin kohtiin ja Codento Certified Partner -kumppaniverkkomme tuella puitesopimuksia kertyi kasvava pino. Puitesopimuksien myötä olemme palvelleet lukuisaa joukkoa Hanselin asiakkaiden, opetustoimialan, ministeriöiden ja virastojen ihmisiä käytännön hankkeissa.

 

Vastuullista yhteisohjautuvuutta

 

Vuosien varrella asiakastyömme on uusien osaajien myötä laajentunut arkkitehtuurityöstä ja räätälöidystä ohjelmistokehityksestä pilvialustojen erityisosaamiseen, menetelmäkehitykseen ja organisaatioiden valmennukseen. Viimeiset viisi vuotta tarinassamme on vahvistunut yhteisöllisyys ja itseohjautuvuus, jonka käytännön ilmenemismuotona on sosiokratia. Ohjelmistoammattilaisen syvempää minää värisyttävien teemojen (autonomy, mastery, purpose) etsinnässä on myös tehty monta kierrosta.

 

Jokainen saa olla oma itsensä

 

Työmme on usein yhdistelmä tiedettä, taidetta ja teknologiaa. Tekemisen ytimessä ovat usein teknologiaa tärkeämmin ihmisten väliset rajapinnat ja yhteistyö: miten saadaan tietty ryhmä puhumaan samaa kieltä, puhaltamaan yhteen hiileen, virittymään tietylle kanavalle, saapumaan yhteiselle karttalehdelle, tuomaan lusikat laatikkoon tai muun tutun metaforan mukaisesti ymmärtämään toisiaan liiketoiminnan tarpeen tai toteutusprojektin yhteydessä. Tuo ihmismielen salojen taidokas hallinta erottaa monesti onnistuneen epäonnistuneesta ja sujuvuuden näkymättömästä kitkasta. Tulevaisuuden työntekijälle voin suosittaa omaan mieleen uppoavia tietoisuustaitoja, itsetutkiskelua ja henkisiä harjoitteita oman osaamisen supersankarikykyjen esiinkaivamiseksi.  

 

Teini-ikäinen Codento

 

Nyt yrityksemme on iloinen teini-ikäinen, joka on käynyt läpi tähänastisen elämänkaaren jatkumon ilon hetkiä, kasvukipuja, onnenkantamoisia, toilailuja, sankarisuorituksia, kommelluksia, voittoja, häviöitä, oppimiskokemuksia sekä tujauksen tahallista/tahatonta standup-komiikkaa. Näiden seurauksena on itketty ilosta, itketty surusta ja välillä tunteiltu ihan muuten vaan.

 

Kiitos kanssamatkalaisille!

 

Kaunis kiitos yrityksemme kaikille kanssakulkijoille, entisille ja nykyisille työntekijöille, asiakkaille, kumppaneille ja yritysolentomme ystäville tähän saakka. Tästä on hyvä jatkaa kohti täysi-ikäisyyttä ja tulevia kiintoisia polkuja. Viiden vuoden päästä toivon tulevaisuuden minäni olevan onnesta soikeana onnellisten työntekijöiden, iloisten asiakkaiden ja merkityslähtöisen tekemisen kautta kasvaneen yrityksen kinkereillä, joilla juhlistamme yhdessä 20-juhlavuotta halaten, nauraen ja pienesti paremmasta maailmasta nauttien. Siellä syntytarina ja monta aiemmin julkaisematonta käännettä esitetään standup-esityksessä, joka pohjautuu osittain todellisuuteen :). 

ElmPhoto_TU_c_full

Tommi Ullgrén, kanssaperustaja

 

 

Tilaa uutiskirje

Codento