Codenton myynti vahvistuu, kun Antti Pohjolainen astuu mukaan riveihin. 

Antti on pitkän kokemuksen omaava it-ratkaisumyyjä ja myynnin vetäjä. Codentolle aiemmin isoissa konserneissa viihtyneen Antin veti ihmisen kokoinen, yhdessäohjautuva organisaatio.

 

Apo-esittelyvideo

 

“Aikoinaan olin eräällä kurssilla, jossa professori sanoi, että älä ikinä mene myyntiin töihin, että minunlaisia ihmisiä myynnissä hänen mukaansa on noin 2-3 prosenttia. Arvelen, että olen pärjännyt myynnissä juuri siksi hyvin, että en ole tyypillinen myyjä”, Antti, tuttavallisemmin Apo, naurahtaa. 

 

“Tykkään tehdä ihmisten kanssa töitä, ja toisinaan asiakasneuvottelut voivat olla monimutkaisia, mutta tykkään haasteista. Siksi lopulta varmaankin juuri se myynti”, hän toteaa. 

 

Pohjolainen aloitti myyntityöt vuosituhannen alkupuolella, ja ennen sitäkin työskenteli myynnin tukitehtävissä. Hän on toiminut useissa myyntirooleissa muun muassa Microsoftilla ja Innofactorilla, viime vuodet myös myyntiryhmän vetäjänä. 

 

Sosiokratia veti puoleensa

 

Pohjolainen on tehnyt myyntiuransa nimenomaan teknologian ja it:n parissa, isommissa yrityksissä. Mikä sitten veti isoista, kansainvälisistä konserneista pieneen kotimaiseen toimijaan?

 

“Codenton kulttuuri, se on se jännittävin asia, Sosiokratia 3.0. Codento on Suomen etupiirin itseohjautuvia organisaatioita, kaikkein kuuluisin siitä. Minulla on paljon oppimista kulttuurista ja yhdessä työskentelemisestä. Se on se ykkösjuttu.”

 

“Minulle itseohjautuvuus on sitä, että jokainen ottaa vastuuta omasta tekemisestään yhteisten päämäärien eteen”, hän jatkaa. 

 

Pohjolainen kertoo, että hänelle myyntityössä ja työssä ylipäänsä nimenomaan ihmiskeskeisyys ja ihmisten kanssa vuorovaikuttaminen ovat tärkeitä asioita. 

 

“Codentolle uskon sen sopivan hyvin, kun olemme tällainen nollahierarkinen organisaatio ja kulttuuri. Ei ole pomoja, johtajia tai managereita komentelemassa, vaan itseohjautuvasti tehdään. Se tausta, mikä minulla yritysten puolesta on, ei ehkä ole ihan optimaalinen tähän, eli paljon on opittavaa, mutta uskon että henkilötausta kuitenkin sopii hyvin tähän”, hän pohtii. 

 

Vahvuutena rautainen myyntiosaaminen ja asiakaskeskeisyys

 

Antti Pohjolaisen mukana Codento saa myyntitiimiinsä lisää myyntiosaamista ja etenkin julkishallinnon asiantuntijuutta. 

 

“Nuorekkaasta ilmeestäni huolimatta toivon tuovani myös ihan älyttömästi virtaa!”

 

Antti lupaa myös keskittyä nimenomaan asiakkaisiin, ja tuoda lisää asiakaskeskeisyyttä Codenton myyntiin ja palveluihin. 

 

“Uskon asiakaskeskeisyyteen, siihen että asiakkaan kanssa vietetään aikaa, ennemminkin kuin roiskitaan tarjouksia sinne tänne. Uskon tuovani lisäarvoa ja osaamista asiakkaille nimenomaan syvenevinä asiakassuhteina”, hän kertoo. Vapaa-ajalla treenataan

 

Codentolla myyjäkään ei ole niin kiireinen, etteikö ehtisi vapaa-ajallaan rentoutumaan.

 

“Treenaan vapaa-ajalla aika paljon, en ole ihan varma onko rentoutumista!, Apo hymyilee. 

 

“Ajan polkupyörää ja käyn salilla, ja harrastan muutenkin monipuolisesti liikuntaa”, hän päättää. 
Codento