Tässä Blogissa kerron siitä, miten koin paluuni hyvin uudenlaiseen Codentoon ja  miten olen tuonut design-ajattelua lisää Codenton uudistuneisiin palveluihin.

--

”Onko tämä se sama Codento, jossa olen töissä?” – oli päällimmäinen ajatukseni, kun hiljattain palasin omaan työhöni yli vuoden mittaisen hoitovapaan jälkeen. Tulin nimittäin Codentoon, jonka avainrooleissa oli uusia kasvoja, toimintamallit olivat muuttuneet, sekä palvelutarjonta laitettu uuteen kuosiin. Myös sijainti oli muuttunut (vaikkakin vain muutaman kerroksen).

 

Töihin paluun jännitystä lisäsi myös se, että talon lead designerina tavoitteenani on kannustaa design-ajattelua luonnolliseksi osaksi  palvelutoimituksiamme. Tarjonnan asiakaslähtöisyyden ansioista tämä on hyvin inspiroiva osa tehtävääni.

 

Design ja ohjelmistokehitys

 

Olen työskennellyt pitkään ohjelmistokehitysprojekteissa ja huomannut, että designin haaste on tulla huomioiduksi jo projektin alkumetreillä. Käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnittelijan on toisinaan vaikeaa päästä kiinni ohjelmistokehitysprojekteihin silloin, kun ongelmaa pyritään ratkaisemaan teknisistä lähtökohdista tai muuten kapea-alaisesti. Projekteihin haetaan usein tiettyä teknistä osaamista ja konsulttiyritykset tarjoavat kykyjään osaaminen edellä. Jollei haasteita tarkastella riittävän laajasti, saattaa tarve designille jäädä huomiotta. 

 

Olen ylpeä siitä, että Codenton palvelut mahdollistavat lähtökohtaisesti monenlaisten näkökulmien hyödyntämisen. Parhaaseen tulokseen päästään, kun ymmärretään tekniikan rinnalla liiketoiminnan realiteetit sekä huomioidaan loppukäyttäjän kokemus. 

 

Codenton palvelut ovat  muotoiltu asiakkaan tarve lähtökohtana. Palveluratkaisut on jaettu pääasiassa kolmeen ryhmään: Sense, Start ja Squads. Jako tuntuu mukavan selkeältä. Sense tulee apuun silloin, kun asiakas haluaa kirkkaan ja objektiivisen näkemyksen nykytilasta ja/tai tulevaisuuden suunnasta. Start luo mm. nopeita prototyyppejä ideoiden validoinnin työkaluksi. Squads taas on paikallaan, kun tarvitaan ketterästi toimiva ohjelmistokehitystiimi.

 

Design-ammattilaisille tämä on hieno uutinen. Asiakas edellä sopii design-ajatteluun loistavasti. Design integroituu luontevasti näihin kolmeen palveluratkaisuun.

 

Design integroituna Codenton palveluihin

 

SENSE ja Design

Codenton Sense-palvelu tarjoaa työkaluja silloin, kun tuntuu, että piuhat voisivat olla paremmin kasassa ja ulkopuolista näkemystä kaivataan kirkastamaan nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä. https://codento.fi/palvelut/sense/

 

Kun saadaan kokoon kokonaiskuva prosesseista ja siitä, miten tuotteet ja palvelut välittyvät niitä käyttäville asiakkailla, nähdään, miten voidaan parantaa niin liiketoimintaa kuin asiakaskokemusta.

 

Designerille yksi luontevimmista tavoista relevantin tiedon keräämiseksi kokonaisuuksien hahmottamista varten on design-työpajojen järjestäminen. Designer tuo lisäarvoa erityisesti silloin, kun halutaan hahmottaa nykytilaa ja ideoida uutta visuaalisin keinoin. Designerin työkalupakista löytyy tähän kasapäin hyviä menetelmiä. Omat top 3 suosikki menetelmää kokonaisuuksien hahmottamista varten ovat: Ecosystem map (Ekosysteemin visualisointiin), Synthesis wall (kerätyn tiedon jäsentelyyn), Service blueprint (palvelun elinkaaren ja osatekijöiden kuvaamiseksi). Hyvän kokoelman service design -menetelmistä löytyy mm. tästä linkistä https://servicedesigntools.org/tools.

 

START ja Design

Codenton Start-palvelu on omiaan silloin, kun yrityksellä on uusi tuote/palvelu tai toiminnallisuus mietinnässä. Codenton Start-palvelu tarjoaa mm. Proof of Concept-tuotetta (PoC) eli nopeaa prototyyppiä, jonka avulla voidaan esim. validoida tärkeimmät oletukset nopeasti. Näin vältytään kalliilta investoinneilta, kun palvelua pystytään kehittämään aidosti hyödylliseen suuntaan. https://codento.fi/palvelut/start/

 

Designerin kannattaa olla mukana prototyypin luomisessa, kun tuotteella tai toiminnallisuudella on jokin rajapinta käyttäjäryhmän kanssa. Tällä tavoin prototyyppi saadaan tuntumaan tuotteistetulta niiltä osin, joissa idean validointia kaivataan. Esim. prototyypin käyttöliittymästä voidaan suunnitella riittävän valmiin näköinen, jolloin käyttökokemusta päästään testaamaan. Prototyypin avulla opitaan lyhyessä ajassa paljon, vältytään pahimmilta käytettävyysvirheiltä ja säästetään aikaa.

 

SQUADS ja Design

Codenton Squads-palvelu tarjoaa osaavia tekijöitä ja tiimejä toteuttamaan ketterästi toivottuja ratkaisuja. Tavoitteesta riippuen tiimit osaavat mitä juuri sillä hetkellä tarvitaan. https://codento.fi/palvelut/squads/

 

Designer osaa tuoda asiakkaan brändin osaksi tuotetta ja varmistaa, että käytettävyys, saavutettavuus sekä käyttökokemus ovat huomioitu. On tärkeää luoda tuote, joka vetoaa sitä kohderyhmää, jolle se on tarkoitettu. Parhaimmillaan onnistuessaan hyvä design ilahduttaa ja saa käyttäjänsä markkinoimaan palvelua verkostoissaan. 

 

Design integroituu kehitysprojekteihin luontevasti, kun palvelutarjonnan lähtökohtana on asiakkaan tarve. Oli yrityksesi ohjelmistokehitys missä vaiheessa tahansa, alkukartoituksesta valmiiksi tuotteeksi, designilla voidaan tuoda lisäarvoa ratkaisuun.

 

Odotan innolla taas seuraavaa Sense, Start tai Sense- toimistustamme, jossa pääsemme ilahduttamaan asiakastamme käyttäjälähtöisillä ja erottavilla ratkaisuilla!

 

--

Artikkelin kirjoittaja on Codenton Lead Designer Ella Kaila-Kamath.

 

ella_kaila-ss

 

Ella Kaila-Kamath, konsultti, designer

 

 

Tilaa uutiskirje

Codento